divendres, 8 de novembre del 2013

ÖTZI´S NEWS (TATTOOS AND DESCENDENTS)

 



        En color vermell : Tatuatges


















Els tatuatges sempre es creu que servia per decorar la pell , pero ara els arqueòlegs pensen que  en la pell d`una mòmia de 5000 anys servia com terapia, concretament a "Otzi" l´home del gel  que en l`any 1991 el seu cos va ser trobat a la vall d`Ötzi entre Austria i Itàlia.
Segons els experts dels Estats Units Jarrett A Lobell , Eric A Powell els seus 50 tatuatges són linies i creus al soportar una sèrie de incisions en la pell , les quals es van frotar després amb carbó vegetal per realizar les marques. Degut a que totes elles es troban en parts del cos en què hi ha evidències de desgast i estrips com tornells, canell ,genoll, tendó d`Aquiles i la part baixa de l`esquena .
Es l´únic exemple de tatuatge en l`època del`edat de bronze , ja que sempre es creía que els tatuatges s´havian començat a fer a Xina 2000 anys més tard, encara que els arqueòlegs pensin al 100% que era acunpunura ja que també aquests parts del cos podien ser significatives a nivel espiritual.
El professor Frank Rühli de la universitat de Zúrich creu que els tatuatges eran una barreja d´art decoratiu i terapia.

"Ötzi" que segons els arqueòlegs per els vestis , les eines i les armes trobades podía ser un pastor o un cap de l`edat de bronze, va morir desengrat fa 5300 anys per una fletxa i un cop al cap segurament des de darrera, té al menys 19 descendents vius aquest es l`estudi genètic que han arrivat l`institut de medicina legal d`Innsbruck al Tirol d`Austria.
Els cientifícs van analitzar 3700 donants de sang al Tirol i 19 persones compartexen  una particular mutació genètica amb la famosa mòmia. el genoma complet es va descifrar l`any passat.
Van descubrir que menjava cabra , tenia els ulls castanys i tenia, una malatia del cor i una infecció bacteriana i caries.




http://iceman.it/en/mode/262

http://www.i-med.ac.at/mypoint/





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada